Pagina's

maandag 13 november 2017

Poinsettia

Hallo Allemaal,

Vandaag heb ik een kaartje om te laten zien waarbij ik wel heel erg uit mijn comfort-zone gegaan ben. Maar omdat ik een nieuw stencil gekregen heb en al jaren een tube "modelling paste" in de kast heb staan (zonder te gebruiken, ja erg hè), besloot ik  daarmee aan de slag te gaan.


Eerst heb ik een stuk hagelwit cardstock gesneden van 10,3 cm x 15,4 cm, daar heb ik het stencil opgelegd en met wat plakband vastgezet aan de mat. Toen met een spateltje de pasta over het stencil gesmeerd en daarna het stencil er meteen van afgehaald.


Daarna heb ik er embossingpoeder overheen gestrooid, het overtollige poeder eraf gehaald en vervolgens met de heat gun het embossingpoeder laten smelten. En toen voor de zekerheid het geheel nog even verder laten drogen en uitharden.


Daarna heb ik een stukje hagewit cardstock van 10,3 cm x 6,5 cm gesneden en deze op mijn score board gerild, kies gewoon een afstand tussen de lijnen welke jij leuk vind. De randjes met Distress inkt bewerkt.


Vervolgens heb ik een strookje hagelwit cardstock gesneden van 10,3 cm x 2 cm en deze een leuk randje gegeven met een randpons. Omdat ik het randje er schuin op wilde plakken heb ik aan de bovenzijde een dunne reep tacky tape geplakt en wat meer naar onder heb ik 3d kussentjes van 2mm geplakt. Als je het zo op de kaart plakt geeft dat een leuk effect.


Als basiskaart heb ik een stuk kerstrood cardstock genomen van 21,4 cm x 15,8 cm, deze dubbel gevouwen en de kaart erop geplakt. Verder heb ik de kaart versiert met een kerst roos en wat dennentakjes met rode besjes.






Gebruikte materialen van Papicolor:



Verder heb ik gebruikt:

Distress inkt Photo vintage
WOW embossingpoeder metallic brass sparkle
Heatgun
Memory Box Blooming Poinsettia
Creall modelling paste
Martha Stewart doily pons

Besjes en takjes Impression Obsession

challenges:

Crafty friends: christmas
Crafty Hazelnuts christmas: anything goes
Anma creatief: kerst winter



10 opmerkingen:

Marjan zei

Mooie en ook heel elegante kaart! Leuk die verschillende structuren erop.

Anoniem zei

Een prachtige kaart Linda, al was 'ie buiten je comfortzone. Het stencil geeft een mooi effect, ik denk dat ik ook weer wat heb voor mijn wensenlijstje ;). Want onlangs zocht ik een ruitjespapier in bepaalde kleuren (niet aanwezig natuurlijk) en met dit stencil kun je zelf de kleuren bepalen :-)
Groetjes en fijne dag verder,
Liselot

KarinsArtScrap zei

een prachtige kaart Linda
Gr Karin

Ans Gilbert zei

Prachtig Linda,
je hebt een gave achtergrond en de poinsettia is echt een blikvanger,
groetjes,
Ans

Scraptastisch zei

Ik vind het heel leuk om te lezen hoe je dat prachtige ruitje hebt gemaakt Linda en ook de opbouw van je kaart! Geweldig mooi gedaan!
xx Gerie

Grietje zei

Wow het is een prachtige elegante kerstkaart geworden. Wat mij betreft mag je vaker uit je comfort zone gaan. Het resultaat is schitterend. Bedankt voor de uitleg. Leuk dat je meedoet bij de kerst challenge van Crafty Friends. Heel veel succes en tot de volgende keer.

xx Grietje
Grietje's Kaartenhoekje
Crafty Friends DT

Angelique zei

Heel erg mooi geworden met de ruitjes en de lijntjes, dank je wel voor de uitleg. Je babykaart is prachtig, heel leuk model.
lieve groetjes Angelique

ANJA 3D zei

Prachtige kaart 👍
groetjes, Anja

Julie zei

Beautiful card
Thanks for joining us at Crafty Hazel Nut's Christmas Extra Challenge
Julie T

Ellen zei

Mooi resultaat hoor, prachtig kaartje! Gezellig dat je meedoet bij Anmacreatief.

groetjes, Ellen