Pagina's

vrijdag 2 juni 2017

Geslaagd??

Hallo allemaal,
Vandaag is het weer mijn beurt om een kaartje te showen. Ik heb dit keer gekozen om een kaartje te maken voor iemand die geslaagd is (dat hoop ik tenminste, want de uitslagen komen pas na plaatsing van deze kaart) voor zijn gymnasium diploma.
Ik heb gekozen om een kaartje met een rozet te maken omdat ik dat wel feestelijk vind.
Ik heb de rozet gemaakt met de Silhouette Cameo, gewoon omdat ik dat snel en makkelijk vind. Maar ook zonder Silhouette Cameo kun je deze rozet kaart prima maken.

Als je de rozet met de hand wilt maken, dan neem je een strook van 4 cm x 29 cm rood cardstock en rilt deze op elke 0,5 cm. Je neemt een strook van 3,5 cm x 29 cm aquablauw cardstock en deze ril je ook elke 0,5 cm. Maak eventueel een leuk randje erlangs met een randpons.

Als je het hele stuk gerild hebt, dan ga je het zig-zag vouwen, zie foto. 
Daarna plak je de laatste stook met stevige dubbelzijdig tape aan elkaar vast, het ziet er dan zo uit. 
Stans dan uit hagelwit cardstock een cirkel van ca. 4,5 cm doorsnee. Daarna duw je het geheel plat naar beneden en let op dat je mooie randje aan de buitenzijde komt, houd dit goed vast anders springt hij zo weer omhoog. Dan pak je een lijmpistool en zorgt dat er flink wat hete lijm rond en in het gat van de rozet komt en plakt daar de witte cirkel op. Houd het even vast om te drogen. Dit wordt de achterkant van de rozet. 
Dit wordt de achterkant van de rozet.  
Daarna doe je hetzelfde met de blauwe strook, alleen heeft deze geen achterkant nodig, in dit geval lijm je gewoon met het lijmpistool weer rond en in het gat en laat dit even drogen terwijl je de rozet goed vasthoud. 
Als de lijm goed droog is, spuit je weer genoeg lijm aan de goede kant van de rode rozet en plakt de blauwe rozet daarop. Daarna stans je nog een cirkel uit hagelwit cardstock van ca. 4,5 cm doorsnede en een iets grotere cirkel (met schulprand) uit rood cardstock. Ik heb de tekst met de Silhouette Cameo geschreven, maar deze kan je natuurlijk ook goed stempelen of met handlettering doen. 
Plak nu de tekst op de rozet. Daarna gaan we de lintjes maken. Snijd hiervoor twee stukjes hagelwit cardstock van 2 cm x 6 cm, 2 stukjes rood cardstock van 0,5 cm x 6 cm en twee stukjes aquablauw cardstock van 0,5 cm x 6 cm. Knip uit de hagelwitte strookjes en driehoek zodat het een vlaggetje wordt (zie foto). Plak een strook rood en aquablauw op het hagelwitte deel (eerste foto) en knip daarna de rode en aquablauwe strookjes op maat (tweede foto). 

Plak hierna de vlaggetjes onder de rozet vast. 
Voor de basiskaart heb ik een stuk rood cardstock genomen van 13cm x 26 cm en deze door midden gevouwen, daarop een stuk hagelwit cardstock van 12,6 cm  x 12,6 cm geplakt. Dan de rozet erop plakken en klaar is je kaart. 

Gebruikt van Papicolor


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Geslaagd...:-)!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Joke de Wit zei

Heel leuk gemaakt Linda.gr.Joke

KarinsArtScrap zei

super gaaf geslaagd Linda
Gr Karin

Angelique zei

Hele gave kaart heb je zo met de rozetten gemaakt. Dank je wel voor de uitleg. Je bedankjes voor de mensen van de voetbal zijn ook allemaal mooi geworden.
lieve groetjes Angelique

Marlies zei

Een prachtige geslaagd kaart. Een heel leuk idee met het rozet!! groetjes, Marlies

harada57 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.