Pagina's

dinsdag 9 mei 2017

een drieluik

Hallo Allemaal,

Vandaag heb ik een serie van drie kaartjes gemaakt. Dat gaat met het mooie karton van Papicolor heel gemakkelijk omdat de kleuren mooi bij elkaar passen. Omdat ik graag de Sihouette Cameo gebruik is het maken van kaartjes in een serie heel erg leuk omdat je maar een maal een basis patroontje ontwerpt en deze dan keer op keer kan gebruiken.


Zo heb je drie dezelfde kaartjes maar toch net even anders. Ik heb ook deze keer eens met wat inkt gekliederd (zoals ik dat noem, want inkt is niet zo mijn ding haha), maar wij als DT werden ook uitgedaagd om eens uit onze comfort zone te treden, vandaar.

Ik zal stap voor stap laten zien hoe het kaartje in elkaar zit.


Eerst heb ik de kleuren bij elkaar gezocht, ik heb hagelwit, dottergeel en narcisgeel cardstock gebruikt, verder wat sjabloontjes (zelfgemaakt uit een restje oud papier met de Silhouette Cameo) Omdat ik geen inktkussen had in een gele kleur, maar wel een Distress Marker (Wild Honey) heb ik deze gebruikt.

Toen heb ik met de Silhouette Cameo alle delen van de kaart gesneden, als basis een stuk dottergeel cardstock van 27 cm x 13,5 cm en deze heb ik dubbelgevouwen. Dan een stuk hagelwit cardstock van 13 cm x 13 cm en daar heb ik de tekst “van harte” uitgesneden. Dan heb ik uit Dottergeel een raster en het woord “gefeliciteerd” gesneden en uit narcisgeel cardstock de letters “van harte”. Ook de drie kleine stukjes hagelwit cardstock uit de A en R heb ik bewaard om later weer terug in de tekst te plakken.


Ik heb daarna het hagelwitte cardstock rondom met Distress inkt bewerkt, omdat ik geen inktkussen had maar een marker, heb ik eerst met de marker op een stukje mica getekend en daarna de inkt van het mica opgenomen met een sponsje, zo heb ik de randjes van de kaart van inkt voorzien. Ook heb ik een stencil met bloemen gebruikt en daar ook met inkt overheen gegaan zodat je de bloemen op je kaart krijgt.  Hier zie je de kaart nadat ik met inkt gekliederd heb.


Daarna heb ik het stuk hagelwit cardstock op het dottergeel cardstock geplakt en de andere losse delen op de kaart geplakt, zoals het raster en het woord “gefeliciteerd”

   
Als laatste heb ik de uit narcisgeel cardstock gesneden letters “van harte” weer in het hagelwitte cardstock geplakt, voor een leuk kleur effect in de kaart. Verder heb ik uit dottergeel en narcisgeel cardstock bloemen geponst en deze ook van een randje inkt voorzien en deze toen op het raster geplakt. Klaar is je kaart.

   
De blauwe en paarse kaart heb ik op dezelfde manier gemaakt, alleen met andere kleuren, stansjes en ponsen.


Voor de blauwe kaart heb ik donkerblauw, celeste en hagelwit cardstock gebruikt en als kleur inkt Distress Ink faded jeans.


Voor de paarse kaart heb ik paars, sering en hagelwit cardstock gebruikt en als kleur inkt Distress Ink dusty concord.

Gebruikte materialen van Papicolor:


Challenges:

The Crazy Challenge: monochrome
Scrap Cards Challenge: maak eigen achtergrond
Groetjes Linda

9 opmerkingen:

Cora Schram zei

Ik vind ze weer helemaal👍🏻👍🏻

Marjan zei

Ze zijn mooi en lekker fris, vooral die gele! Leuk die verschillen!

KarinsArtScrap zei

mooie kaartjes heb je gemaakt linda
Gr Karin

Angelique zei

Drie hele mooie kaarten, leuk ontworpen en hele mooie kleuren.
lieve groetjes Angelique

Anoniem zei

Gave serie kaartjes Linda!
Groetjes, Liselot

Danoesja zei

Hoi Linda
Wat een supermooie kaartjes in mooie kleurtjes en zo goed uitgelegd ook dus die worden vast gelift van je.
Bedankt voor je deelname bij het Scr@p-Cards challengeblog.
Lieve groetjes, Danoesja

Scraptastisch zei

Ik heb echt heerlijk zitten lezen hoe je kaartjes gemaakt zijn en vind het een super mooie serie geworden Linda! Dankjewel voor je prachtige inzending naar Scr@p-Cards Challenge.
Lieve groetjes van Gerie en DT SCC

martine zei

Hoi Linda wat zijn je kaartjes super mooi gemaakt, en bedankt voor de mooie uitleg te delen met ons !
ook heel gezellig dat je met ons meedoet aan de scrap-cards challenge
lieve groetjes DT Martine

ANJA 3D zei

Prachtige kaarten
Groetjes, Anja