Pagina's

zaterdag 12 augustus 2017

vlechten met papier

Hoi Allemaal,

Vandaag mag ik weer een kaart op het Papicolor blog plaatsen.  Voor vandaag ben ik gaan vlechten met karton en ook dat gaat weer supergoed met het mooie karton van Papicolor. Het is stevig maar toch ook soepel genoeg om te vlechten. En ik heb de twee nieuwe kleuren gebruikt namelijk petrol en taupe.
Ik ben begonnen om uit hagelwit karton een rechthoek te snijden van 12,5 cm x 10 cm, dan meet je van elke rand 0,5 cm naar binnen toe en snijd dat rechthoek eruit, zodat je een kader overhoud. Ook heb ik smalle strookjes hagelwit karton gesneden. Je hebt nodig 18 strookjes van 0,5 cm x 12,3 cm en 7 strookjes van 0,5 cm x 9,8 cm. Dit kan natuurlijk heel goed uit restjes gesneden worden.
Draai het kader om zodat de goede kant beneden ligt en plak dubbelzijdig tape om de randen heen.
Haal nu de bovenste rand tape los en begin daar de lange stroken in te plakken, let op dat je ook hierbij de goede kant van je karton naar beneden plakt. Plak de stroken aan de boven kant vast en leg ze aan de zijkant in het kader. Plak ze zo goed mogelijk recht en tegen elkaar aan. Als het goed is passen alle stroken in het kader. En is alleen de bovenkant vast geplakt.
Nu gaan we de korte stroken erin vlechten, dit gaat het beste onderin omdat je daar de meeste ruimte hebt.  Voor de eerste korte strook ga je onder de eerste door en over de tweede enzovoort tot je hele strook gevlochten is. Dan schuif je hem naar boven toe. De tweede strook vlecht je net andersom erin, dus over de eerste en onder de tweede enzovoort en schuif deze dan ook naar boven. Dit hoeft nog niet precies op maat want als alle stroken gevlochten zijn gaan we het op maat maken.
Nu gaan we korte stroken op maat maken en vastplakken. Werk hierbij van boven naar beneden toe. Voor de eerste strook zet je aan beide kanten een potlood streepje op 1,5 cm vanaf de buitenrand gemeten, maak de tape los en plak de uiteindjes vast. De volgende stroken komen allemaal op 1 cm verder. Dus voor de tweede strook meet je vanaf de eerste strook 1cm aan beide kanten naar beneden, haal de tape een stukje verder los en plak de tweede strook op zijn plek. Ga zo door tot beneden aan toe.
 Plak als laatste de onderste strookjes ook vast en klaar is je vlechtwerk. 
 Plak dit geheel dan op een petrol kaart van 21 cm x 13 cm, die je dubbelgevouwen hebt.
Stans/pons nu verschillende soorten kleine bloemetjes , takjes en een emmer, de emmer heb ik uit taupe karton gestanst. De bloemetjes even opbollen.
Maak daar een leuk boeket van en plak dat op het vlechtwerk.
Gebruikte materialen van Papicolor:




6 opmerkingen:

Scraptastisch zei

Heel apart weer Linda, het is net een schilderijtje!
Wat een klus al die kleine bloemetjes!!! PRACHTIG!!!
xx Gerie

KarinsArtScrap zei

een prachtige kaart Linda heel mooi gemaakt
Gr Karin

Ans Gilbert zei

Supermooi Linda, maar wat een enorme klus!
groetjes
Ans

Anoniem zei

Weer een behoorlijke klus (al zal de pauw meer uurtjes gekost hebben). Wel weer een heel leuk effect!
Groetjes, Liselot

Angelique zei

Prachtige kaart, heel mooi het vlechtwerk en wat een karwei zal de bos bloemen geweest zijn.
lieve groetjes Angelique

Marjan zei

Ik blogde in mijn vakantie niet, dus deze miste ik. Mooi vlechtwerk en wat een schitterende bloemen!