Pagina's

zaterdag 24 juni 2017

sterkte

Hallo Allemaal,

Wij kregen weer een heel leuk pakket van Papicolor en daar zaten ook spulletjes in om iets met handlettering te gaan doen zoals een oefenblok Handlettering, Oud Hollands karton en mooie pennen.  Toen ik de spullen zag had ik al meteen een idee wat ik ging maken, ik heb er twee “stekte” kaartjes mee gemaakt.


De kaartjes zijn bijna hetzelfde maar toch ook weer net even anders. Ik heb wel gesmokkeld met handlettering, want ik heb de tekst door de Silhouette Cameo laten schrijven, ik heb een penhouder waar deze pennen ook mooi inpassen ;-)

Hoe heb ik de kaartjes gemaakt:

Eerst heb ik een tekst gemaakt in de Silhouette Cameo, wel een fijn lettertype genomen zodat deze mooi geschreven kon worden.

Ik heb de Silhouette Cameo het laten schrijven op het Oud Hollands karton en daarna heb ik er een ovaal uit gestanst met de Double Do. Stans uit ravenzwart cardstock een geschulpt ovaal dat iets groter is dan je witte ovaal en plak de witte op de zwarte.



Daarna heb ik een stuk cardstock Ravenzwart van 21 cm x 14,8 cm gesneden en heb deze dubbelgevouwen. Toen heb ik een stuk Oud Hollands karton gesneden van 10 cm x 14,3 cm en heb deze door de Double Do gehaald met een embossing folder.


 Ik heb een rand van Ravenzwart cardstock van 3,5 cm x 10 cm gesneden en deze met een pons van een leuk randje voorzien, daarna met de witte pen heb ik er een randje op getekend.


Zet dan de kaart in elkaar, plak het witte deel met de embossing op de zwarte dubbele kaart, plak dan de geponste rand en je ovaal erop. Als laatste heb ik nog een dubbelstrikje gemaakt en deze boven aan de kaart geplakt. Zo heb je vrij snel en simpel toch een mooie kaart.

Ik heb er meteen maar een tweede kaart bijgemaakt, met de mooie kleur Kraft uit het handlettering oefenblokje.   Daar zitten een aantal kleuren in om te oefenen met handlettering, maar je kan er natuurlijk ook prima kaarten mee maken.


Voor de rest heb ik de kaart op dezelfde manier gemaakt als de eerste kaart,  ik heb alleen een ander lettertype laten schrijven, deze keer met open letters, dat geeft meteen weer een heel ander effect, een andere pons gebruikt en een andere embossing folder.

Gebruikte materialen van Papicolor:




6 opmerkingen:

Angelique zei

Mooie sterkte-kaartjes. Wat handig zo'n apparaat wat de teksten voor je schrijft.
lieve groetjes Angelique

Marjan zei

Ze zijn mooi! Inderdaad een grote gelijkenis, maar door de papierkeus en de embossing en afwerking toch heel anders.

KarinsArtScrap zei

mooie kaartjes Linda
Gr Karin

Marlies zei

Hele mooie chique kaarten Linda! groetjes, Marlies

Wendy Koorevaar zei

Hoi Linda,

Wat een mooie kaartjes zijn dit geworden. Prachtig deze kleuren bij elkaar, geven een mooi rustig en stijlvol effect.

Liefs,
Wendy

ANJA 3D zei

Prachtige kaarten
Groetjes, Anja